Na co należy zwracać kupując biustonosz:
1) obwód musi być bardzo dobrze dobrany. Mierzymy się pod biustem ciasno. Jeśli mamy np. 80 cm to obwód stanika pownien być 75. Trzeba pamiętać, że jeszcze sie on wyciągnie, a zapięcie jest do regulacji. Biustonosz z tylu nie może ciągnąć w górę!
2) Pierś mierzymy luźno, bez biustonosza najlepiej zaraz koło brodawki.  Ta miara jest konieczna, aby dobrze dobrać miseczkę rzecz jasna, ale i tak będzie konieczne mierzenie, mierzenie, mierzenie... 
3) fiszbina ma okalać całą pierś, a na mostku być dopasowana i nigdzie nie ma prawa odstawać!
4) to nie szelki trzymają pierś, a obwód. Szelki powinny być ułożone tak, aby podnosząc je do góry było miejsce jeszcze na wsuniecie 2 palców. Szelka nie może spadać, ani się nigdzie wyżynać w skórę.
5) Biust zbieramy z tyłu do przodu, ale porządnie, aż z plecków, najlepiej się pochylając do przodu
6) w przypadku asymetrycznych piersi biusztonosz dobieramy do piersi większej. Nie ma prawa nam nic wychodzić.
ps. Byłam w Marcilie w Krakowie i się rozczarowałam. Ekspedientce wyjątkowo się nie chciało, nie wiem czy miała taki dzień czy to u niej norma ;/