Konto usunięte.
  1. oolliissiiaa Nowicjuszka

awatar

Napisano: 26 sierpnia 2010, 20:29

mmam dopiero 12 lat i skóre z przebarwieniami. czy mogę używać fluidu under ~20 anti acne przeciwbakteryjnego ? jeśli nie to poraśzie co. mam brzydkącerę :( kiedy mogę malować sie,? bo ja wcale nie jestem jakas laalunia tylko mnie zależy aby móc pomalować oczy mascarą? czy mogę na specjalne okazje tylko oczy poradzicie coś :)

2. asia22 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 27 sierpnia 2010, 20:10

Jestem zdecydowanie przeciwko wszelakim fluidom, ale jeżeli będziesz się z nim lepiej czuła, to wydaję mi się, że możesz używać, tylko w małych ilościach, żeby nie wytworzyła Ci się taka maska oraz używać jej sporadycznie.
    Co do mascary to masz dopiero 12 lat, szkoda Twoich rzęs, za kilka lat będziesz tego żałowała, bo rzęsy staną się słabe oraz zaczną wypadać. Mascary tak jak fluidu używaj w małych ilościach oraz okazyjnie np. na wesele. :)

3. porada Nowicjuszka

awatar

Napisano: 28 sierpnia 2010, 11:48

ja bym stawiała na kremy tonujące (takie połączenie kremu z fluidem) ładnie poprawia koloryt, zakrywa niewielkie niedoskonałości i nie jest typowym podkładem czy pudrem.

w twoim wieku odradzałabym takich kosmetyków jak podkład czy puder :) Najlepiej będzie jak będziesz myła twarz delikatnym żelem do mycia twarzy. jak zaczną się pojawiać jakieś niedoskonałości to dołącz do tego tonik a jak masz tłustą lub mieszaną cerę to bibułki matujące.

polecam firmę ziaja, bielenda lub eveline bo ich kosmetyki nie są drogie a bardzo skuteczne. i oczywiście stosuj kosmetyki dobrane do twojego wieku i rodzaju cery. czyli serie dla nastolatek i under 20.

jeżeli jeszcze nie miesiączkujesz i nie masz większych niedoskonałości to polecam krem bambino lub Nivea bo bardzo dobrze nawilżają i odżywiają cerę i są delikatne :)

zresztą uważam, że krem Nivea jest naprawdę bardzo dobry i możesz go stosować niezależnie od wieku :) i nie tylko do twarzy ale też do całego ciała i w dodatku ładnie pachnie :)

4. Paolina89 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 28 sierpnia 2010, 12:05

Wybierz się do dermatologa na pewno coś poradzi na przebarwienia. Co do makijażu, to jeszcze nie powinnaś masz za młodą buźkę, żeby obciążać skórę i rzęski.

5. mm444 Zadomowiona

mm444 awatar

Napisano: 29 sierpnia 2010, 0:28

Paolina89 napisał

Wybierz się do dermatologa na pewno coś poradzi na przebarwienia. Co do makijażu, to jeszcze nie powinnaś masz za młodą buźkę, żeby obciążać skórę i rzęski.

Też tak myślę. Słońca na razie nie widać (przynajmniej u mnie), dlatego za późno na rady, by go unikać, bo przebarwienia mogą się nasilać :( Po prostu zapisz się na wizytę i dowiedz, co z tym można zrobić.

6. oolliissiiaa Nowicjuszka

awatar

Napisano: 5 września 2010, 12:56

oolliissiiaa napisał

mmam dopiero 12 lat i skóre z przebarwieniami. czy mogę używać fluidu under ~20 anti acne przeciwbakteryjnego ? jeśli nie to poraśzie co. mam brzydkącerę :( kiedy mogę malować sie,? bo ja wcale nie jestem jakas laalunia tylko mnie zależy aby móc pomalować oczy mascarą? czy mogę na specjalne okazje tylko oczy poradzicie coś :)

dzięki wszystkim :)

zaloguj się

nie masz konta? zarejestruj się, to tylko 30 sekund!

zapomniałeś hasła?

zarejestruj się na

masz już konto?