Aparat ortodontyczny stały

  1. kasiulek2546 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 11 Podziękowania: 0

    Napisano: 3 maja 2010, 18:06

    na dół 200 i na góre tez to razem 400. za jeden łuk kosztuje 1700.

  2. tuska Nowicjuszka

    Rejestracja: 2009-09 Posty: 30 Podziękowania: 3

    Napisano: 6 maja 2010, 15:51

    ŁAaa mam problem, nie dawno myłam zęby i odpadła mi jedna gumka, a wizyte mam dopiero 22 maja. czyba muszę czakać.. bo co mam zrobić

  3. tuska Nowicjuszka

    Rejestracja: 2009-09 Posty: 30 Podziękowania: 3

    Napisano: 6 maja 2010, 15:52

    tuska napisał(a)

    ŁAaa mam problem, nie dawno myłam zęby i odpadła mi jedna gumka, a wizyte mam dopiero 22 maja. czyba muszę czakać.. bo co mam zrobić

  4. ewelinka986 Zadomowiona

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 153 Podziękowania: 22

    Napisano: 6 maja 2010, 20:57

    kasiulek2546 napisał(a)

    na dół 200 i na góre tez to razem 400. za jeden łuk kosztuje 1700.


    nie wiem..nie rozumiem..jeden łuk to np.góra lub drugi łuk to dól..za góre płaciłam 1600 i za dół 1600 czyli 3200zł.razem..chyba ,z emasz jakiś inny aparat ;) nie rozumiem.. :(

  5. ewelinka986 Zadomowiona

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 153 Podziękowania: 22

    Napisano: 6 maja 2010, 21:04

    tuska napisał(a)

    ŁAaa mam problem, nie dawno myłam zęby i odpadła mi jedna gumka, a wizyte mam dopiero 22 maja. czyba muszę czakać.. bo co mam zrobić


    wiesz,ja ostatnio zrobiłam wielki bład..koncówka aparatu wbiła mi się w dziąsło..nie mogłam jeść..ciagle bolało..wizyte miałam za miesiąc..zadzwoniłam do poradni ortodontycznej..i nic nie poradziły na to bo lekarz mój miał być za miesiac!jak lekarz mi wyciagał kawałek to prawie mi się zarósł :( szok! nie moze być tak! teraz lekarz powiedzial,że musi przyjąc nawet indywidualnie dla ciebie do przychodni bo on za to odpowiada ;) jesli uzna ,że jest to problem to kompetentny lekarz umówi cię na wczesniejsza wizytę ;)

  6. kasiulek2546 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 11 Podziękowania: 0

    Napisano: 9 maja 2010, 12:13

    ewelinka986 napisał(a)

    nie wiem..nie rozumiem..jeden łuk to np.góra lub drugi łuk to dól..za góre płaciłam 1600 i za dół 1600 czyli 3200zł.razem..chyba ,z emasz jakiś inny aparat ;) nie rozumiem.. :(


    jeded łuk kosztuje 1700 na gore na doł tez. razem 3400. narazie bede nosic ten rozszerzajacy sczeke

  7. ewelinka986 Zadomowiona

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 153 Podziękowania: 22

    Napisano: 9 maja 2010, 15:49

    aaaaaaaaacha ;) juz rozumiem ;)

  8. kasiulek2546 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 11 Podziękowania: 0

    Napisano: 9 maja 2010, 18:52

    fajnie ze sie zrozumialysmy :)
    pozdrawiam :)

  9. ratataj Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-05 Posty: 1 Podziękowania: 0

    Napisano: 13 maja 2010, 14:45

    mam pytanko...
    chce miec aparat staly (mam krzywe zeby)... nie bylam na wizycie u ortodonty, bo najpierw musze wyleczyc wszystkie zeby. troche sie boje. czy konieczne jest wyrywanie niektorych zebow ?? ja mam wszystkie stale. a i jezeli ktos ma rocznikowo 12, ale jeszcze ich nie skonczyl, to czy i tak jest dofinansowanie ?? prosze tutaj, bo kazdy lekarz powie cos innego, a chcialabym zapytac kogos doswiadczonego... pozdrawiam :)

  10. Madzia222 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-01 Posty: 3 Podziękowania: 0

    Napisano: 13 maja 2010, 16:29

    tuska napisał(a)

    ŁAaa mam problem, nie dawno myłam zęby i odpadła mi jedna gumka, a wizyte mam dopiero 22 maja. czyba muszę czakać.. bo co mam zrobić



    No chyba musisz zadzwonić do Twojego ortodonty i zapytać co i jak....
    ja zawsze dzwoniłam kiedy "gubiłam" gumeczki. Moj ortodonta kazal mi przychodzic z takimi rzeczami, kiedy tylko jest taka potrzeba

  11. spytaaa Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-05 Posty: 1 Podziękowania: 1

    Napisano: 16 maja 2010, 11:18

    Hejj!
    Mam takie pytanko odnosnie aparatu ..Byłam ostatnio na pierwszej wizycie u ortodonty i musze mieć aparat-łuk dolny i górny..Wiem ze sa to ogromne koszty dlatego moj problem tkwi w pieniadzach... :( Chcialabym sie dowiedziec czy istnieje taka mozliwosc zeby zalozyc tylko jeden łuk górny? Bo w sumie chodzi mi głownie o zęby górne ktore mam cholernie krzywe..Czy wogle są gdzieś tacy ortodonci ktorzy zakladaja tylko łuk górny? Ortodonta u ktorego byłam powiedzial mi ze zaklada zawsze luk na dol i na gore..
    Czekam na odpowiedz i pozdrawiam!;*

    1 użytkownik podziękował za tę wiadomość kasiulek2546

  12. kasiulek2546 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 11 Podziękowania: 0

    Napisano: 17 maja 2010, 13:17

    mi juz dzisiaj załozyli rozszerzajacy i gorny łuk :D strasznie sie ciesze :)

  13. greencherries Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-05 Posty: 2 Podziękowania: 0

    Napisano: 18 maja 2010, 22:08

    hej,
    poleccie mi kogos z Warszawy.... byłam w ****** ostatnio i usłyszałam takie koszty: 2900 jedna szczęka Damon 3, czyli obie 5800, i jedna wizyta, raz na 3 miesiace, 350 zlotych. bylam w szoku. podobno ten aparat to rewelka, no ale... nie stac mnie po prostu.
    do tego musze miec koronke na jednego zeba wiec dochodzi 1000, a potem kolejny 1000 po leczeniu na ten aparat na noc i ten drut metalowy na dolna szczeke. w sumie wyszlo poltoraroczne leczenie 13 tys.
    przy metalowym, 3000 obie szczeki, ale powiedziala mi, ze wizyta bedzie raz w miesiacu, pewnie ok 2 lat za 200 zl wiec koszty sie prawie wyrownaja.
    jesli znacie kogos dobrego pod warszawa, w wawie lub okolicznych miastach to prosze o info

    zdesperowana?

  14. greencherries Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-05 Posty: 2 Podziękowania: 0

    Napisano: 18 maja 2010, 22:08

    hej,
    poleccie mi kogos z Warszawy.... byłam w ****** ostatnio i usłyszałam takie koszty: 2900 jedna szczęka Damon 3, czyli obie 5800, i jedna wizyta, raz na 3 miesiace, 350 zlotych. bylam w szoku. podobno ten aparat to rewelka, no ale... nie stac mnie po prostu.
    do tego musze miec koronke na jednego zeba wiec dochodzi 1000, a potem kolejny 1000 po leczeniu na ten aparat na noc i ten drut metalowy na dolna szczeke. w sumie wyszlo poltoraroczne leczenie 13 tys.
    przy metalowym, 3000 obie szczeki, ale powiedziala mi, ze wizyta bedzie raz w miesiacu, pewnie ok 2 lat za 200 zl wiec koszty sie prawie wyrownaja.
    jesli znacie kogos dobrego pod warszawa, w wawie lub okolicznych miastach to prosze o info

    zdesperowana?

  15. Dziara86 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-05 Posty: 1 Podziękowania: 0

    Napisano: 19 maja 2010, 15:29

    Witam serdecznie podejmuję leczenie orto we Wrocku w dobrej klinice, a jestem ze Strzelec Opolskich, czy ktoś z opolszczyzny chciałby zabierać się ze mną? Pozdrawiam mój nr gg 6052194

  16. malutka01 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 11 Podziękowania: 0

    Napisano: 19 maja 2010, 16:59

    hey mam pytanko byłam u ortodonty na pierwszej wizycie i muszę nosić aparat na rozszerzenie mi szczęki bo mam za wąsko tzn.łuk rozszerzający... Czy to boli ?? ? Jak będę si z tym czuła będę tyle tego miała że szok aparat na górę, dół i w dodatku jeszcze ten drut poszerzający :( Proszę napiszcie mi coś o tym...Serdecznie pozdrawiam

  17. ewelinka986 Zadomowiona

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 153 Podziękowania: 22

    Napisano: 20 maja 2010, 12:00

    malutka01 napisał(a)

    hey mam pytanko byłam u ortodonty na pierwszej wizycie i muszę nosić aparat na rozszerzenie mi szczęki bo mam za wąsko tzn.łuk rozszerzający... Czy to boli ?? ? Jak będę si z tym czuła będę tyle tego miała że szok aparat na górę, dół i w dodatku jeszcze ten drut poszerzający :( Proszę napiszcie mi coś o tym...Serdecznie pozdrawiam


    no maluśka no troszkę pobolewa..ale czego się nie robi by być piękną..heheh no łuk słuzy do poszerzenia szczeki a wiec kazdy zab zmienia miejsce położenia a w szczegolności trzony na których jest mocowany.łuk w zalezoności od poiddania się zebów nie jest przez cały czas noszenia aparatu..ja szybko do niego przywykłam ale musisz uwazać na np.kapusyę bo jak zawinie się na drucie to idzie się udusić :(

  18. domy Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 3 Podziękowania: 0

    Napisano: 20 maja 2010, 16:30

    A ja mam jeszcze pytanie, co się czuje gdy zakładany jest aparat?

  19. malutka01 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2010-04 Posty: 11 Podziękowania: 0

    Napisano: 20 maja 2010, 17:16

    A przez ile nosiłaś ten łuk?

  20. tuska Nowicjuszka

    Rejestracja: 2009-09 Posty: 30 Podziękowania: 3

    Napisano: 21 maja 2010, 16:22

    domy napisał(a)

    A ja mam jeszcze pytanie, co się czuje gdy zakładany jest aparat?


    hmm właściwie lezysz na tym czymś masz cos takiego dziwnego w buzi i robią ci tam coś.(tego sie nie da opisać bo prawie nic sie wtedy nie czuje) ale nie nie boli zakładanie ;)
    Jutro zakładany mam dół aaa ! myśle ze bedzie tak jak z górą i w ogole bolało nie będzie :)

Podobne tematy ostatni post
Brak nowych postów Problem z aparatem ortodontycznym POMOCY ! Autor: klara123, 28 lutego 2012, 15:14
  • 6 odpowiedzi
  • 1304 wyświetlenia
ewamalowana
Brak nowych postów Jak przekonać rodziców na stały aparat ??? Autor: klauDynkaa14, 3 września 2011, 12:44
  • 11 odpowiedzi
  • 1662 wyświetlenia
Marinxa
Brak nowych postów Wybielanie zębów
( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ) Autor: OlaOla, 13 stycznia 2009, 17:59
  • 173 odpowiedzi
  • 54144 wyświetlenia
ada90

1
zaloguj się do

nie masz konta? zarejestruj się, to tylko kilka sekund!

Zamknij

zapomniałeś hasła?

zarejestruj się w

masz już konto? zaloguj się

Zamknij

dodaj do
Zamknij
Dodaj do stylistka +

Przeciągnij przycisk na pasek ulubionych w przeglądarce.Wygodnie dodawaj zdjęcia i rzeczy ze stron, które odwiedzasz.