Aparat ortodontyczny stały

  1. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 22 grudnia 2011, 11:02

    Ja za wizytę płaciłam 120 zł , a za założenie aparatu 3600 zł (góra plus dół) , chciałam mieć tylko na górę ale przy mojej wadzie musiałam mieć i na dół.

  2. Kinngus_97 Zadomowiona

    Rejestracja: 2011-08 Posty: 40 Podziękowania: 2

    Napisano: 22 grudnia 2011, 15:23

    Ja za wizyte płacę 100. aparat będzie mnie kosztował 3400 za dwa łuki.

  3. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 22 grudnia 2011, 15:45

    To zależy chyba od miejsca i od ortodontki , moja znajoma płaci za każdą wizytę 80 zł ,za założenie dwóch łuków dała coś ok 2 tys.

  4. marta1567 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 1 Podziękowania: 0

    Napisano: 26 grudnia 2011, 18:31

    chętnie zakupię kupon

  5. Paulina.02 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 28 grudnia 2011, 19:33

    Mam bardzo ważną sprawę. Na 9 stycznia jestem umówiona do ortodonty, gdyż okazało się, że będę musiała nosić stały aparat na dolną szczękę. Słyszałam wiele opinii, że zęby przy stałym aparacie na dolnej szczęce przez cały czas bardzo bolą. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy jest to prawda czy nie. Może wy coś wiecie na ten temat? Proszę pomóżcie mi!

  6. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 28 grudnia 2011, 21:21

    to zależy :) Ja i moja koleżanka miałyśmy zakładany aparat w tym samym czasie i mnie okropnie bolało ze wzgędu na większą wadę , a ją prawie w ogóle. Na pewno będziesz miała problemy z jedzeniem przez kilka pierwszych dni :) Ząbki najczęsciej bolą tylko po podkręceniu drutu , a tak to jest ok :)

    1 użytkownik podziękował za tę wiadomość Paulina.02

  7. Paulina.02 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 29 grudnia 2011, 8:43

    Okej. Dziękuję bardzo za pomoc! :D

  8. Cincio Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 1 Podziękowania: 0

    Napisano: 29 grudnia 2011, 11:44

    Witam.jestem z koszalina i tez chce zalozyc sobie aparat prosze o wiadomosc gdzie pani zalozyla.podaje maila agusiads1@wp.pl.czekam na wiadomosc i dziekuje

  9. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 29 grudnia 2011, 13:01

    Musisz poszukać na stronkach czy w Koszalinie jest jakiś ortodonta , a pewnie jest. Ja niestety inny kawałek Polski wiec Ci nie pomogę ;)

  10. irmairmairma Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 3 Podziękowania: 0

    Napisano: 29 grudnia 2011, 15:17

    Hej.Mam takie pytanko czytalam na roznych forum ze za wizyty kontrolne placi sie 50-60zl a ja co miesiac place 150zl czy na tych wizytach mieliscie wymieniane tylko gumki bo ja co miesiac mam wymieniany drut i gumki?

  11. Paulina.02 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 29 grudnia 2011, 15:21

    Ja miałam aparat i nie płaciłam w ogóle za wizyty. Chociaż wymieniano mi gumki i czasami też druciki. Ale moim zdaniem koszt wizyt zależy po prostu od danego ortodonty.

  12. irmairmairma Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 3 Podziękowania: 0

    Napisano: 29 grudnia 2011, 15:29

    no a ja własnie strasznie duzo płace a tylko na gorze mam aparat.czy moge zmienic ortodonte od wrzesnia nosze aparat?

  13. Paulina.02 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 29 grudnia 2011, 16:09

    Też właśnie miałam na górze, a za jakiś miesiąc będę miała na dole. Wiesz co do tego ortodonty. Jeśli nie jesteś z niego zadowolona i uważasz, że jest za drogi to może warto się zastanowić nad zmianą. Ale to jest poważna decyzja i warto ją dokładnie przeanalizować.

  14. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 29 grudnia 2011, 16:56

    ja płaciłam 120 ale ortodontka była baaaardzo dobra . Podejrzewam , że Twoja tyle bierze dlatego że uważa sie za dobrą i pewnie mieszaksz w dużym mieście. I nie polecam zmiany ortodontki, moja koleżanka musiała zmienić bo sie wyprowadziła i nikt nie chciał jej przyjąć, a jak już znalazła to musiała dlużej chodzić a miała mieć ściągany ...

  15. patrycja10005 Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 1 Podziękowania: 0

    Napisano: 30 grudnia 2011, 19:10

    Mam taki problem , tak samo jak ty , tez 3 mi wyrosła za wysoko . Mam 13 lat . Ortodatka zalecila mi aparat , ale moi rodzice coś nie sa do tego przekonani . Ale nic nie było z tym zadnego problemu . Mi powiedziała że wystaczy założyc aparat za 1600 zł, a potem na dół , nbo niby jakieś będe miała krzywy zgryz czy cos , ale wizyty sa drogie . Od 100 do 150 zł , za każdym razem ; d

  16. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 30 grudnia 2011, 23:14

    nikt nie powiedział , że uroda jest za darmo :) i do tego trzeba się trochę nacierpieć. Ale efekt jest zarąbisty.

  17. Pauli3000xP Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 5 stycznia 2012, 20:25

    Ja mam zakładany aparat dokładnie za 77 dni :P
    Ile trwa zakładanie i czy to bolesne ? :D
    Będę miała aparacik stały a wy ? x3

  18. Butterfly92 Obeznana

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 53 Podziękowania: 31

    Napisano: 5 stycznia 2012, 21:48

    Zakładanie jest troszkę bolesne i trwa jakieś pół godziny :)

  19. Pauli3000xP Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 6 stycznia 2012, 12:22

    irmairmairma napisał(a)

    Hej.od trzech miesiecy nosze aparat poniewaz mialam szpare miedzy jedynkami i troche krzywe dwojki za wizyty kontrolne co miesiac place 150zł.Nosze aparat tylko na gore kosztowal 1600zl.Ile wy placiliscie za wizyty?Czy ktos z was mial przerwe miedzy jedynkami i z tego powodu nosil aparat moj ortodonta zalozyl mi teraz taka niebieska linke aby scisnac mi zeby.


    Cześć !
    Ja mam ten sam proplem mam szparę pomiędzy jedynkami i krzywą dwójkę na dodatek zęby idą mi do przodu ! ;P
     21 marca w środę o 8.15 będę miała zakładany aparat stały Czy musisz mieć wycinane mięso chirurgicznie ? Ja bym miała taką opcję aby w ogóle nie miec szparki a bez wycinania pozostanie mi jedynie 1mm to prawie jak nic ! :D Boli zakładanie aparatu ? Proszę odpowiedz z góry dziękuję :P

    Życze powodzenia
    i Serdzecznie pozdrawiam Ciebie i wszystkich zadrutowanych :*

  20. Pauli3000xP Nowicjuszka

    Rejestracja: 2011-12 Posty: 4 Podziękowania: 0

    Napisano: 6 stycznia 2012, 12:25

    Czy zakładanie aparatu boli ?
    Co to jest ten Wosk ?
    I czym czyścić aparat ? ;P



Podobne tematy ostatni post
Brak nowych postów Problem z aparatem ortodontycznym POMOCY ! Autor: klara123, 28 lutego 2012, 15:14
  • 6 odpowiedzi
  • 1304 wyświetlenia
ewamalowana
Brak nowych postów Jak przekonać rodziców na stały aparat ??? Autor: klauDynkaa14, 3 września 2011, 12:44
  • 11 odpowiedzi
  • 1662 wyświetlenia
Marinxa
Brak nowych postów Wybielanie zębów
( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ) Autor: OlaOla, 13 stycznia 2009, 17:59
  • 173 odpowiedzi
  • 54144 wyświetlenia
ada90

1
zaloguj się do

nie masz konta? zarejestruj się, to tylko kilka sekund!

Zamknij

zapomniałeś hasła?

zarejestruj się w

masz już konto? zaloguj się

Zamknij

dodaj do
Zamknij
Dodaj do stylistka +

Przeciągnij przycisk na pasek ulubionych w przeglądarce.Wygodnie dodawaj zdjęcia i rzeczy ze stron, które odwiedzasz.