Sukienki na studniówkę 2009

1. fancy Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 16:27

Ewuneczka - Jeżeli podoba Ci się suknia z gorsetem, chcesz bordową. to czemu nie!? To Tobie ma się podobać, nie nam :) ja tez kupiłam sobie z gorsetem i bordową, w sumie to taka mocno czerwona jest xDDD ale można nazwać to bordem :) ) A tak w ogóle to mi się bardzo podobają sukienki długie z gorseteem, aczkolwiek tą co ja mam, to tak sobie xD Nie było innych dla mnie.. Tylko taka, więc zakupiłam ją :) )

1 użytkownik podziękował za tę wiadomość ewuneczka

2. fancy Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 16:31

Kaatarynaa :) )
    Zależy gdzie mieszkasz, ja mieszkam niedaleko Gdańska, jednak buty kupiłam w 'Elzamie' w Elblągu, straasznie mi sięę podobają, a torebeczkę kupiłam w Gdańsku w "gildzie' :) ) Hmm..aczkolwiek tam, gdzie Ty mieszkasz, też muszą być chociaż podobne butki i torebki :) )
    Pozdrawiam

3. fancy Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 16:35

Agati, dziękuję za szczerą odpowiedź..taka jest najważnieszjaaa.. :) ) A co do mojej sukienki, to też mi sięę tak nie podoba, ale jak ją założę na siebie wyglądam ładnie..wiec nie narzekam zbytnio hehe :D
    Twooja sukieneczkaa musi mieć fajny materiał... Ale napewno nie pasowałaby do mnie :) )

4. weronika1197 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 20:27

bardzo Was prosze o pomoc!! jestem zrozpaczona studniowka z sobote i wszystko juz mam tzn.sukienke dodatki ale mam ogromny problem z wlosami :( bylam juz u 3 fryzjerek i zadna mi nie zrobila wlosow tak jak chcialam tylko wszystkie jakies sztywne loki,w ktorych wygladalam jak z wodoglowiem. teraz juz nie zdaze sie zapisac do zadnego fryzjera:/ znacie moze jakies fryzury ktore bym mogla sobie zrobic sama?mam poldlugie blond wlosy i na codzien nosze proste wiec zalezaloby mi na jakis falach lub lokach PROSZE O POMOC!

5. Joostyncia Nowicjuszka

Joostyncia awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 20:42

Czy chodzi Ci np. o coś takiego ??
    Podstawą do takiej fryzurki będą fachowo zakręcone i utrwalone włosy ;) Jeśli możesz to poproś kogoś żeby Ci pomógł zakręcić np. jakąś starszą siostrę albo koleżankę a upiąć takie włosy możesz już sama... wystarczy kilka wsuwek ;D

6. weronika1197 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 21:09

dziekuje za rade ale nie moge miec podpietych wlosow bo mam za hm.."duza" twarz :D pozatym mam krotsze wlosy myslalam bardziej o takich lokach w stylu lat 40 .moze ktoras wie jak takie zrobic?

7. kaataryynaa Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 21:39

fancy dziekuje. no ja mieszkam w Lublinie. mi sie tak podobaja te twoje buciki kurdeee ;];]
    u mnie szukałam duzoo ja chce na takim nizszym obcasie jakies 3,4 cm i niestty nie moge znalezc ;/ jak sa juz takie to albo z takim okropnym długim czubem .a czubbów nie lubiee takich duzych blee ;p
    no poszukam dalej musze cos znalezc
    pozdraiwam :*

8. kaataryynaa Nowicjuszka

awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 21:39

fancy dziekuje. no ja mieszkam w Lublinie. mi sie tak podobaja te twoje buciki kurdeee ;];]
    u mnie szukałam duzoo ja chce na takim nizszym obcasie jakies 3,4 cm i niestty nie moge znalezc ;/ jak sa juz takie to albo z takim okropnym długim czubem .a czubbów nie lubiee takich duzych blee ;p
    no poszukam dalej musze cos znalezc;]
    pozdraiwam :*

9. ewuneczka Nowicjuszka

ewuneczka awatar

Napisano: 20 stycznia 2009, 22:01

po pierwsze fancy to dziękuje za odpowiedź a po drugie to chciałam sie zapytać z tego powodu iż słyszałam w większości sklepów że mają małe wybory sukni z gorsetami bo są już nie modne i dlatego chciałam sie poradzić

10. MMM Nowicjuszka

awatar

Napisano: 21 stycznia 2009, 15:45

Mam pztanie.mam buty typu peep toe,czy wypada mi isc w rajtuzach a jesli tak to w jakich? kolezanki doradzaly mi raczej czarne przeswitujace

11. fancy Nowicjuszka

awatar

Napisano: 21 stycznia 2009, 16:13

Nie ma za co dziewczyny :)
    Hm.. Ja myślę, że suknie z gorsetem nie są wcale nie modne, ale teraz dziewczyny wola krótkie sukienki na 100dniówkę :) ) Tak wogóle u nas w klasie moje kolezanki mowily, że tez beda mialy krotkie, a teraz kiedy pytam, każda prawie ma z gorsetem i ma długą hehe xD a chciałam sie wyróżniac hehe :)

A co do butków,katarinko too napewno jakies ładniutkie znajdziesz :) )
    pozdrawiam

12. marta977 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 21 stycznia 2009, 16:29

do butów typu peep toe możesz założyć rajstopy tylko takie bezpalcowe.co do koloru to czarne mogą być, ale myślę że ciekawie by wyglądały takie jasniutkie cieliste, takie prawie biale :)

13. kaataryynaa Nowicjuszka

awatar

Napisano: 21 stycznia 2009, 21:53

noo na pewno cos znajde :)
    dzikei jescz raz ;]

14. kingoolek Nowicjuszka

kingoolek awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 14:21

witajcie dziewczyny...ja też mam w tym roku studniówkę...wymarzyłam sobie sukienkę, ale trudno mi znależć te elementy do skuienki..;/ to koło i ramiączka..;/ nie wiecie gdzie mogę takie kupić..?

15. miriam18 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 14:21

dziewczyny bardzo mi spodobaly takie rekawiczki do sukienki na studniowke. Co o tym sadzicie?Czy nie zrobilabym z siebie durnia ubierajac takie na studniowke ?? Chodzi mi o cos takiego jak na tym zdjeciu.Bardzo mi sie to spodobało.

16. Dariaaa Obeznana

Dariaaa awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 14:45

wg mnie dobry pomysł :)
    włosomaniaczka

1 użytkownik podziękował za tę wiadomość miriam18

17. alessandra Nowicjuszka

awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 16:22

rekawiczki bedą wygladały na pewno bardzo dobrze, ale jesli nie przesadzisz z innymi dodatkami ;) pomysł ogólnie fajny, będzie sięn napewno wyróżniać

1 użytkownik podziękował za tę wiadomość miriam18

18. miriam18 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 17:36

no własnie o to mi chodzi zeby sie wyrozniac:], jeszcze kurcze sukienke musze kupic..;/.Myślalam o takiej krotkiej bombce bo kurcze dosyc drobna jestem , mam taka figure filigranowa i tylko krotkie raczej pasuja :)

19. aaa90 Nowicjuszka

awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 19:02

witam
    jestem kolejna osoba, która poszukuje sukienkę na studniówkę.
    wymyśliłam sobie sukienkę bez ramiaczek, dopasowana w talii -a nie tak jak prawie 99,9% obecnych sukienek- odcinanych pod biustem,o długości mniej-wiecej do kolan z jakimś fajnym dołem (ale nie bombka), który ukryje szerokie biodra.nic do tej pory nie znalazłam,i myślę o uszyciu.ale jeżeli któraś z Was natknęła się na coś podobnego, proszę o info ;)

20. kivi Nowicjuszka

kivi awatar

Napisano: 22 stycznia 2009, 20:29

aaa90 napisał(a)

witam
    jestem kolejna osoba, która poszukuje sukienkę na studniówkę.
    wymyśliłam sobie sukienkę bez ramiaczek, dopasowana w talii -a nie tak jak prawie 99,9% obecnych sukienek- odcinanych pod biustem,o długości mniej-wiecej do kolan z jakimś fajnym dołem (ale nie bombka), który ukryje szerokie biodra.nic do tej pory nie znalazłam,i myślę o uszyciu.ale jeżeli któraś z Was natknęła się na coś podobnego, proszę o info ;)

nie wiem dokładnie o jaką sukienke ci chodzi, ale mysle ze cos w stylu lat 50. :) sama kiedys szukalam takiej i znalazlam sliczna w sklepie z włoską odzieżą :) zalączylam kilka fotek z sukienkami (niestety prawie wszystkie jednak maja ramiaczka :( ), z ktorych wiekszosc to sukienki firmy vila, poszukaj na allegro :) nie wiem czy to o takie cos ci chodzilo, ale z pewnościa wygladają uroczo :)

osobiscie tez mam do was prosbe dziewczyny, otoz ide niebawem na studniowke, sukienke kupilam(pólprzezroczysta czarna pod spodem z biala halka, co w zasadzie daje odcien grafitu, odcinana pod biustem, na przedostatnim zdjeciu, niestety slaba jakosc ) ale nie mam pojecia co do niej zalozyc, jakie dodatki i jaka fryzure :( (mam wlosy 'dlugie' tak mniej wiecej do podbródka) jesli bylybyscie tak dobre prosze o rady, z pewnoscia sie przydaja :) pozdrawiam!! :)

zaloguj się

nie masz konta? zarejestruj się, to tylko 30 sekund!

zapomniałeś hasła?

zarejestruj się na

masz już konto?