Sukienki na studniówkę 2009
odpowiedz-
Napisano: 20 stycznia 2009, 16:27
Ewuneczka - Jeżeli podoba Ci się suknia z gorsetem, chcesz bordową. to czemu nie!? To Tobie ma się podobać, nie nam
ja tez kupiłam sobie z gorsetem i bordową, w sumie to taka mocno czerwona jest xDDD ale można nazwać to bordem
) A tak w ogóle to mi się bardzo podobają sukienki długie z gorseteem, aczkolwiek tą co ja mam, to tak sobie xD Nie było innych dla mnie.. Tylko taka, więc zakupiłam ją
) -
Napisano: 20 stycznia 2009, 16:31
Kaatarynaa
)
Zależy gdzie mieszkasz, ja mieszkam niedaleko Gdańska, jednak buty kupiłam w 'Elzamie' w Elblągu, straasznie mi sięę podobają, a torebeczkę kupiłam w Gdańsku w "gildzie'
) Hmm..aczkolwiek tam, gdzie Ty mieszkasz, też muszą być chociaż podobne butki i torebki
)
Pozdrawiam -
Napisano: 20 stycznia 2009, 16:35
Agati, dziękuję za szczerą odpowiedź..taka jest najważnieszjaaa..
) A co do mojej sukienki, to też mi sięę tak nie podoba, ale jak ją założę na siebie wyglądam ładnie..wiec nie narzekam zbytnio hehe
Twooja sukieneczkaa musi mieć fajny materiał... Ale napewno nie pasowałaby do mnie
) -
Napisano: 20 stycznia 2009, 20:27
bardzo Was prosze o pomoc!! jestem zrozpaczona studniowka z sobote i wszystko juz mam tzn.sukienke dodatki ale mam ogromny problem z wlosami
bylam juz u 3 fryzjerek i zadna mi nie zrobila wlosow tak jak chcialam tylko wszystkie jakies sztywne loki,w ktorych wygladalam jak z wodoglowiem. teraz juz nie zdaze sie zapisac do zadnego fryzjera:/ znacie moze jakies fryzury ktore bym mogla sobie zrobic sama?mam poldlugie blond wlosy i na codzien nosze proste wiec zalezaloby mi na jakis falach lub lokach PROSZE O POMOC! -
Napisano: 20 stycznia 2009, 20:42
Czy chodzi Ci np. o coś takiego
Podstawą do takiej fryzurki będą fachowo zakręcone i utrwalone włosy
Jeśli możesz to poproś kogoś żeby Ci pomógł zakręcić np. jakąś starszą siostrę albo koleżankę a upiąć takie włosy możesz już sama... wystarczy kilka wsuwek ;D -
Napisano: 20 stycznia 2009, 21:09
dziekuje za rade ale nie moge miec podpietych wlosow bo mam za hm.."duza" twarz
pozatym mam krotsze wlosy myslalam bardziej o takich lokach w stylu lat 40 .moze ktoras wie jak takie zrobic? -
Napisano: 20 stycznia 2009, 21:39
fancy dziekuje. no ja mieszkam w Lublinie. mi sie tak podobaja te twoje buciki kurdeee ;];]
u mnie szukałam duzoo ja chce na takim nizszym obcasie jakies 3,4 cm i niestty nie moge znalezc ;/ jak sa juz takie to albo z takim okropnym długim czubem .a czubbów nie lubiee takich duzych blee
no poszukam dalej musze cos znalezc
pozdraiwam :* -
Napisano: 20 stycznia 2009, 21:39
fancy dziekuje. no ja mieszkam w Lublinie. mi sie tak podobaja te twoje buciki kurdeee ;];]
u mnie szukałam duzoo ja chce na takim nizszym obcasie jakies 3,4 cm i niestty nie moge znalezc ;/ jak sa juz takie to albo z takim okropnym długim czubem .a czubbów nie lubiee takich duzych blee
no poszukam dalej musze cos znalezc;]
pozdraiwam :* -
Napisano: 20 stycznia 2009, 22:01
po pierwsze fancy to dziękuje za odpowiedź a po drugie to chciałam sie zapytać z tego powodu iż słyszałam w większości sklepów że mają małe wybory sukni z gorsetami bo są już nie modne i dlatego chciałam sie poradzić -
Napisano: 21 stycznia 2009, 15:45
Mam pztanie.mam buty typu peep toe,czy wypada mi isc w rajtuzach a jesli tak to w jakich? kolezanki doradzaly mi raczej czarne przeswitujace -
Napisano: 21 stycznia 2009, 16:13
Nie ma za co dziewczyny
Hm.. Ja myślę, że suknie z gorsetem nie są wcale nie modne, ale teraz dziewczyny wola krótkie sukienki na 100dniówkę
) Tak wogóle u nas w klasie moje kolezanki mowily, że tez beda mialy krotkie, a teraz kiedy pytam, każda prawie ma z gorsetem i ma długą hehe xD a chciałam sie wyróżniac hehe
A co do butków,katarinko too napewno jakies ładniutkie znajdziesz
)
pozdrawiam -
Napisano: 21 stycznia 2009, 16:29
do butów typu peep toe możesz założyć rajstopy tylko takie bezpalcowe.co do koloru to czarne mogą być, ale myślę że ciekawie by wyglądały takie jasniutkie cieliste, takie prawie biale
-
Napisano: 22 stycznia 2009, 14:21
witajcie dziewczyny...ja też mam w tym roku studniówkę...wymarzyłam sobie sukienkę, ale trudno mi znależć te elementy do skuienki..;/ to koło i ramiączka..;/ nie wiecie gdzie mogę takie kupić..? -
Napisano: 22 stycznia 2009, 14:21
dziewczyny bardzo mi spodobaly takie rekawiczki do sukienki na studniowke. Co o tym sadzicie?Czy nie zrobilabym z siebie durnia ubierajac takie na studniowke
Chodzi mi o cos takiego jak na tym zdjeciu.Bardzo mi sie to spodobało. -
Napisano: 22 stycznia 2009, 16:22
rekawiczki bedą wygladały na pewno bardzo dobrze, ale jesli nie przesadzisz z innymi dodatkami
pomysł ogólnie fajny, będzie sięn napewno wyróżniać -
Napisano: 22 stycznia 2009, 17:36
no własnie o to mi chodzi zeby sie wyrozniac:], jeszcze kurcze sukienke musze kupic..;/.Myślalam o takiej krotkiej bombce bo kurcze dosyc drobna jestem , mam taka figure filigranowa i tylko krotkie raczej pasuja
-
Napisano: 22 stycznia 2009, 19:02
witam
jestem kolejna osoba, która poszukuje sukienkę na studniówkę.
wymyśliłam sobie sukienkę bez ramiaczek, dopasowana w talii -a nie tak jak prawie 99,9% obecnych sukienek- odcinanych pod biustem,o długości mniej-wiecej do kolan z jakimś fajnym dołem (ale nie bombka), który ukryje szerokie biodra.nic do tej pory nie znalazłam,i myślę o uszyciu.ale jeżeli któraś z Was natknęła się na coś podobnego, proszę o info
-
Napisano: 22 stycznia 2009, 20:29
aaa90 napisał(a)
witam
jestem kolejna osoba, która poszukuje sukienkę na studniówkę.
wymyśliłam sobie sukienkę bez ramiaczek, dopasowana w talii -a nie tak jak prawie 99,9% obecnych sukienek- odcinanych pod biustem,o długości mniej-wiecej do kolan z jakimś fajnym dołem (ale nie bombka), który ukryje szerokie biodra.nic do tej pory nie znalazłam,i myślę o uszyciu.ale jeżeli któraś z Was natknęła się na coś podobnego, proszę o info
nie wiem dokładnie o jaką sukienke ci chodzi, ale mysle ze cos w stylu lat 50.
sama kiedys szukalam takiej i znalazlam sliczna w sklepie z włoską odzieżą
zalączylam kilka fotek z sukienkami (niestety prawie wszystkie jednak maja ramiaczka
), z ktorych wiekszosc to sukienki firmy vila, poszukaj na allegro
nie wiem czy to o takie cos ci chodzilo, ale z pewnościa wygladają uroczo
osobiscie tez mam do was prosbe dziewczyny, otoz ide niebawem na studniowke, sukienke kupilam(pólprzezroczysta czarna pod spodem z biala halka, co w zasadzie daje odcien grafitu, odcinana pod biustem, na przedostatnim zdjeciu, niestety slaba jakosc ) ale nie mam pojecia co do niej zalozyc, jakie dodatki i jaka fryzure
(mam wlosy 'dlugie' tak mniej wiecej do podbródka) jesli bylybyscie tak dobre prosze o rady, z pewnoscia sie przydaja
pozdrawiam!!