UWAGA: SPAM!!!
odpowiedz-
Napisano: 22 marca 2010, 12:16
Drogie Forumowiczki i Forumowicze!
Jestem moderatorem tego forum od pół roku. Dotyczchas radziłam sobie, ale ostatnio pojawiają się natrętni "forumowicze" z autoreklamami lub reklamujący strony internetowe itd.
Jednorazowa reklama jest dozwolona, pod pewnymi warunkami.
Jednak kilkukrotne zamieszczanie treści reklamowych jest uważane za spam.
I tu uwaga na forumowicza pod nickiem "dzidzi19". Pomimo moich pisemnych ostrzeżeń, w dalszym ciągu zamieszcza "hurtowo" treści reklamowe. Dotychczas (tylko ostatni weekend) usunęłam około 80 spamów tego forumowicza.
Bardzo Was proszę, jeśli przy okazji przegladania naszego forum zauważycie treści reklamowe niezgodne z regulaminem, zawiadomcie mnie o tym. Nie jestem w stanie "wyłapać" wszystkich spamów.
Serdecznie pozdrawiam,
hanka57 - moderator forum. -
Napisano: 22 marca 2010, 13:14
A nie można po prostu zablokować konta i numeru IP ? Tak chyba było by prościej. W ogóle to jest dziwne na tym forum- ani ostrzeżeń nie ma, ani banów ... :O Na innych forach tak jest i nie ma tego problemu a tutaj każdy każdego może obrażać a i tak nic mu nie grozi i robi się bajzel.
Pozdrawiam
-
Napisano: 23 marca 2010, 13:30
MlecznaCzekolada napisał
A nie można po prostu zablokować konta i numeru IP ? Tak chyba było by prościej. W ogóle to jest dziwne na tym forum- ani ostrzeżeń nie ma, ani banów ... :O Na innych forach tak jest i nie ma tego problemu a tutaj każdy każdego może obrażać a i tak nic mu nie grozi i robi się bajzel.
Pozdrawiam
Konta oczywiście banujemy i nie można z nich już korzystać. Z blokowaniem IP jest ten problem, że większość osób ma zmienne IP więc na nic zda się blokowanie.
Nad ostrzeżeniami pracujemy
Dzięki za cenne sugestie i liczymy na więcej...
-
Napisano: 23 marca 2010, 17:13
Nie ma za co
Jak mi się coś przypomni to dam znać. Pozdrawiam. -
Napisano: 11 czerwca 2010, 23:44
Już co najmniej kilka razy zgłaszałam osoby (klikając na ikonkę przy wpisie) spamujące - głównie na bieliźnie (sklepy koronka i sisi np.) czy modzie. I te posty nadal wiszą, rejestrują się nowe nicki (bo raczej nie osoby - idę o zakład że IP będzie to samo) pobijające wątki spamując tymi samymi markami... Co więc z tym robić, jak to zgłaszać? -
Napisano: 15 czerwca 2010, 13:54
Może powinno się zastosować rozwiązanie z gazety.pl typu ośla ławka.... -
Napisano: 20 czerwca 2010, 1:57
No właśnie coś powinno się zrobić... Tutaj kolejna artystka do wycięcia (na Gazecie i na Wizażu już ją zabanowali, więc przyczepiła się na Stylistce jak widać):
http://www.stylistka.pl/profil/aliganza/ -
Napisano: 20 czerwca 2010, 12:34
lowcatrolli napisał
No właśnie coś powinno się zrobić... Tutaj kolejna artystka do wycięcia (na Gazecie i na Wizażu już ją zabanowali, więc przyczepiła się na Stylistce jak widać):
http://www.stylistka.pl/profil/aliganza/
Witaj! Nie bardzo rozumiem dlaczego "aliganza" powinna być usunięta. Nie dopatrzyłam się, jak na razie, żadnych nieprawidłowości.
Pozdrawiam.
-
Napisano: 22 czerwca 2010, 1:34
hanka57 napisał
Witaj! Nie bardzo rozumiem dlaczego \"aliganza\" powinna być usunięta. Nie dopatrzyłam się, jak na razie, żadnych nieprawidłowości.
Pozdrawiam.
Dlatego, że to nie jest "normalna" forumowiczka, tylko agencja reklamowa i międzyforumowy spamer od szemranego marketingu "promujący" kilka marek (Prima Moda, Tally Weijl, Calzedonia...). Jak pisałam ta osoba została już za to zabanowana na forum Gazety:
http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.title=&s.sm.forumXx=650&y=5&s.sm.au...
i na Wizażu:
http://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=23542080
(innych forów nie śledzę tak uważnie).
Jak widać praktycznie wszystkie wpisy są spamerskie i zawierają linki do promowanych przez tę agencję marek (tutaj oficjalne potwierdzenie powiązania - lista klientów agencji:
http://www.showroom.pl/index.php/pl/klienci)
I na Stylistce osoba o nicku Aliganza również konsekwentnie reklamuje te same marki:
http://www.stylistka.pl/forum/temat/seksowna-bielizna-nosicie/2/#post-61585
http://www.stylistka.pl/forum/temat/przyjecie-zareczynowe/#post-61582
http://www.stylistka.pl/forum/temat/rozowe-butki/2/#post-61584
http://www.stylistka.pl/forum/temat/deck-shoes-czyli-marynarskie-mokasyny-co-sad...
Jak dla mnie to to nie jest "dozwolona pod pewnymi warunkami jednorazowa reklama"...
-
Napisano: 23 czerwca 2010, 14:37
Dzięki za informacje.
Aliganza zabanowana a wiadomości usunięte
-
Napisano: 8 lipca 2010, 1:56
No to następna do przejrzenia - moim zdaniem agentka marki bieliźnianej Kinga albo agencji marketingu szeptanego "usta-usta", bo oni ostatnio spamowali tą marką gdzie się dało:
http://www.stylistka.pl/profil/womenrule/posty/2/
Konkretne posty o tej marce:
http://www.stylistka.pl/forum/temat/warta-uwagi-bielizna/#post-53329
http://www.stylistka.pl/forum/temat/warta-uwagi-bielizna/2/#post-62507
http://www.stylistka.pl/forum/temat/sexy-bielizna/3/#post-53355
http://www.stylistka.pl/forum/temat/seksowna-bielizna-nosicie/#post-53395
http://www.stylistka.pl/forum/temat/konkurs-dla-mlodych-projektantow/#post-54487
http://www.stylistka.pl/forum/temat/kupowanie-przez-internet/2/#post-53333
itd... itp - większość wypowiedzi jest reklamą marki pośrednią lub mniej pośrednią.
I całkowitym przypadkiem
ten sam nick, ta sama marka tu:
http://forum.obcasy.pl/viewtopic.php?p=160685&highlight=#160685
czy tu:
http://www.nokaut.pl/f/6317,2795.html#dane_4371
Na Wizażu całkiem wycięta, jak i kilka sekundujących jej koleżanek ze spamerskiego wątku:
http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=18128292&postcount=11 -
Napisano: 8 lipca 2010, 11:47
lowcatrolli napisał
No to następna do przejrzenia - moim zdaniem agentka marki bieliźnianej Kinga albo agencji marketingu szeptanego \"usta-usta\", bo oni ostatnio spamowali tą marką gdzie się dało:
http://www.stylistka.pl/profil/womenrule/posty/2/
Konkretne posty o tej marce:
http://www.stylistka.pl/forum/temat/warta-uwagi-bielizna/#post-53329
http://www.stylistka.pl/forum/temat/warta-uwagi-bielizna/2/#post-62507
http://www.stylistka.pl/forum/temat/sexy-bielizna/3/#post-53355
http://www.stylistka.pl/forum/temat/seksowna-bielizna-nosicie/#post-53395
http://www.stylistka.pl/forum/temat/konkurs-dla-mlodych-projektantow/#post-54487
http://www.stylistka.pl/forum/temat/kupowanie-przez-internet/2/#post-53333
itd... itp - większość wypowiedzi jest reklamą marki pośrednią lub mniej pośrednią.
I całkowitym przypadkiem
ten sam nick, ta sama marka tu:
http://forum.obcasy.pl/viewtopic.php?p=160685&highlight=#160685
czy tu:
http://www.nokaut.pl/f/6317,2795.html#dane_4371
Na Wizażu całkiem wycięta, jak i kilka sekundujących jej koleżanek ze spamerskiego wątku:
http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=18128292&postcount=11
Dziękuję, przekazałam dalej.
-
Napisano: 13 sierpnia 2010, 0:41
Następna, nomen omen gwiazda:
http://www.stylistka.pl/profil/gwiazda2000/ -
Napisano: 13 sierpnia 2010, 11:42
alicee napisał
Następna, nomen omen gwiazda:
http://www.stylistka.pl/profil/gwiazda2000/
Dziękuję, już przekazuję dalej.
-
Napisano: 15 sierpnia 2010, 22:22
http://www.stylistka.pl/profil/tylko-nie-deniq/
Wyjątkowo kiepska forma reklamy i przy okazji walki z konkurencją...
-
Napisano: 16 sierpnia 2010, 22:15
-
Napisano: 30 sierpnia 2010, 12:15
-
Napisano: 29 września 2010, 18:16
http://www.stylistka.pl/profil/panirewolucja/posty/
Spamer od knittexu i doourody.
Ten sam co tu:
http://tnij.org/igji
I tu:
http://www.forum.obcasy.pl/search.php?search_author=rose
I tu:
http://forum.polki.pl/search.php?searchid=5765551
I w parunastu innych miejscach oczywiście, bo jak spamować, to porządnie
-
Napisano: 13 października 2010, 17:14






